Back to All Events

Stallerhof


  • Karavaan Festival (map)

Over de tradities en het voortbestaan van een boerenfamilie

Staller en zijn vrouw hebben een klein boerenbedrijf. De grond wordt sinds generaties door de familie bewerkt. Het echtpaar heeft één dochter met een verstandelijke beperking, Beppie, die de lange traditie bedreigt. Stallerhof gaat over de spanning tussen traditie en de roep van het nieuwe, tussen stilstaan en beweging.

De mensen in Stallerhof hebben eelt op de ziel, ze zijn gewend in weer en wind te werken. Mensen die dicht bij oude waarden leven: arbeidszin, spaarzaamheid, familietrots, goed fatsoen, gebondenheid aan erf en grond, de wet van de traagheid en het gezonde boerenverstand. Stilte heerst. Stugheid is troef. Af en toe hapert een woord. Zolang men zwijgt is er niets aan de hand, lijkt het…

Van de makers van Onder het Melkwoud.

Credits
Van: Afslag Eindhoven | Concept & regie: Yvonne van Beukering | Tekst: Franz Xaver Kroetz | Vertaling: Tom Blokdijk | Spel: Marisa van Eyle, Rogier Schippers, Martijn Crins, Anne-Chris Schulting | Muziek: Woody Veneman | Scenografie en kostuums: Elian Smits | Lichtontwerp: Vincent Romijn | Artistieke ondersteuning: Gerrie Fiers | Choreografische ondersteuning: Pauline Roelants | Dramaturgische ondersteuning: Paul Slangen | Productie: ’n More | Techniek: Bram den Haan | Geluid: Mike van Galen | Decorbouw: Simon Haen | Ontwerp: Scherpontwerp | Zakelijk: Joep Smeets | Communicatie: Renée Schmeetz | Foto: Sheila Sund

Earlier Event: April 6
Woody Sings Ireland
Later Event: June 22
Woody Sings Dylan