Back to All Events

Stallerhof


  • Karavaan Festival (map)

Op de boerderij van de familie Staller deinen de bewoners al generaties lang geruisloos mee op het ritme van de seizoenen, van weer en wind, van leven en dood. Vertrouwend op eeuwenoude tradities en eenvoudig boerenverstand verbouwt boer Staller zijn grond, met eelt op de ziel. De tragiek is dat hun achterlijke dochter Beppie nooit de boerderij zal kunnen overnemen. Binnenin haar zit een ander verlangen, naar een leven vol beweging en vrijheid.

Wanneer Sjef, een seizoenarbeider, op het erf verschijnt, raken de verhoudingen verstoord. Vanaf dat moment wroet het instinct zich onder de zwijgende stilte door een weg naar buiten. Een verandering is onafwendbaar.

Stallerhof, naar een tekst van de Duitse theaterschrijver Franz Xaver Kroetz, gaat over het onvermogen elkaar te zien, de kracht om elkaar te bereiken en de poging om aan ongevoeligheid te ontsnappen. Locatietheater dat de menselijke ziel in een paar streken blootlegt

Credits
Van: Afslag Eindhoven | Concept & regie: Yvonne van Beukering | Tekst: Franz Xaver Kroetz | Vertaling: Tom Blokdijk | Spel: Marisa van Eyle, Rogier Schippers, Martijn Crins, Anne-Chris Schulting | Muziek: Woody Veneman | Scenografie en kostuums: Elian Smits | Lichtontwerp: Vincent Romijn | Artistieke ondersteuning: Gerrie Fiers | Choreografische ondersteuning: Pauline Roelants | Dramaturgische ondersteuning: Paul Slangen | Productie: ’n More | Techniek: Bram den Haan | Geluid: Mike van Galen | Decorbouw: Simon Haen | Ontwerp: Scherpontwerp | Zakelijk: Joep Smeets | Communicatie: Renée Schmeetz | Foto: Sheila Sund

Earlier Event: May 4
The Human Jukebox
Later Event: June 22
Woody Sings Dylan