Back to All Events

Pussy Riot - OOO - DJ Woody

  • Effenaar Dommelstraat Eindhoven, NB, 5612 AZ Netherlands (map)

Pussy Riot met nieuwe show naar Eindhoven

Pussy Riot komt met hun nieuwe project ‘Riot Days’ naar de Effenaar, naar aanleiding van het boek van Pussy Riot-lid Maria Alyokhina met dezelfde titel. 

‘I predict a riot’, zongen de Kaiser Chiefs in 2005. Wellicht voorspelden de Britten dus toen al de komst van Pussy Riot in 2011; de Russische, feministische, politieke punkrockband die vanuit Moskou met provocerende optredens actief is. De groep zingt over onderwerpen als de situatie van vrouwen in Rusland en de praktijken van president Poetin, die de dames zelfs liet opsluiten in een strafkamp! 

De bandleden worden gesteund door artiesten als de Red Hot Chili Peppers, Madonna en Sting en gaan, onlangs hun vaak zware straffen, gewoon door met hun protesten, zoals onlangs tijdens de finale van het WK voetbal.

Earlier Event: January 11
Ocean Duo
Later Event: April 6
Woody Sings Ireland